Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Alprofos - system Alpamin - Alprofos

Hinta:20.50 €
Alprofos on Alpamin perheen täydennysrehu. Sitä on tarkoitus syöttää alpakoille ja laamoille Alpamin - täydennysrehun kanssa. Alprofos on proteiinin lähde, joka on erityisen hyvä tiineille ja imettäville emille, sekä vasoille ja hoikille eläimille. Se on pienikokoista pellettiä, jossa on alpakoille ja laamoille optimaalinen kalsium - fosforisuhde.

Ruokinnan määrä on Alpaminiin suhteessa 0 - 4 kertainen. Kesäaikaan esimerkiksi hyvinvoiville ruunille, joilla on pääsy laitumelle, ei ole tarpeen syöttää Alprofosta Alpaminin lisäksi lainkaan, kun taas esimerkiksi talviaikaan kantavalle ja imettävälle emälle on hyvä antaa Alprofosia nelinkertainen määrä Alpaminiin nähden. 
Ruokintasuositus on Alprofosille on 1g/alpakan elopainokilo ja maksimissaan nelinkertaisena alpakan elämäntilanteen mukaan.

Ainoa tapa tarjota tasainen mineraalien ja vitamiinien määrä ympäri vuoden, on tiivistetyn ravintolisän, kuten Alpamin, käyttö. Tämän lisäksi on tarpeen säätää proteiinin taso ruokinnassa alpakan elämäntilanteen vaatimusten mukaan. Tämä vaihtelevan proteiinin tarve riippuu monista vaihtelevista tekijöistä, kuten lämpötilasta, tiineydestä, imetyksestä, kasvusta, karkearehun laadusta, eläimen iän tuomasta hoikuudesta jne.

Ruokintasysteemit, joissa syötetään vain yhtä pellettityyppiä - mineraalien tai vitamiinien ja proteiinien lisäykseen - eivät ole ihanteellisia. Syynä on se, että jos kokonaisruokavalion proteiinipitoisuutta on lisättävä, myös mineraalien ja vitamiinien taso nousee automaattisesti ja voi päätyä jopa vaarallisen korkeaksi. Siksi asiantuntijat neuvovat erottamaan mineraali- ja vitamiinilisät proteiinilisistä. Näin proteiinitasoja voidaan säätää erikseen elämäntilanteen vaatimusten mukaisesti.


Alprofos versus sini-mailanen (alfa-alfa)

Oletteko yksi kasvattajista, jotka ruokkivat alpakoille sinimailasen pellettejä tai hienonnettua sinimailasta proteiinilisänä? Sitten tiedät todennäköisesti tunteen, jota monet kasvattajat tuntevat: hyvä, mutta vain ei tarpeeksi hyvä.

Joten miksi sinimailanen ei ole ihanteellinen proteiinin lisänä?

Korkea kalsium / fosfori -suhde (4-5: 1) voi olla haitallista luiden kehitykselle kasvavilla eläimillä. Fosforin puute on kasvavien eläinten suurin ongelma. Siksi sinimailasta saa syöttää vain rajoitetun määrän.
Alprofos on runsaasti kuitua sisältävä proteiinilisärehu, jolla on optimaalinen kalsium / fosfori -suhde. Pelletti on myös pientä kooltaan.

Alprofos rehua voidaan sekoittaa Alpamin -rehuun alpakan elämäntilanteen vaatimuksen mukaan. 

Tuotteen paino: 20 kg