Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
Share |

Alpaca Fuente

Tilamme

Tilamme ja kasvattajanimemme tarkoittaa Alpakka lähdettä. Nimen valitsimme kunnioittaaksemme edellistä kotiamme Vantaalla, jonka tilannimi oli ”Lähde”.
Vantaalta muutimme eläiminemme rauhalliselle seudulle Lohjan Virkkalaan Joulukuussa 2009.

Milloin ja mistä alpakoita

Ajatuksenamme oli alunperin hankkia hevosia, mutta kuultuamme 2000 vuoden alkupuolella alpakoista, olimme myytyjä. Harvinainen alpakoiden tuonti varmistui talvella 2006 ja tarkoin valitut ja jalostustarkastetut alpakat saapuivat maahamme Chilestä lentokoneella. Karanteenin ja terveystestausten jälkeen kaksi ensimmäistä eläintämme muuttivat tilallemme kesällä 2006.

NYT
Laumamme koostuu omista alpakoistamme, sekä tilallamme asuvista vieroituksessa olevista nuorista oreista ja emistä, astutusoreista sekä vuokratallissa asuvista alpakoista. Muutamien omien alpakoittemme esittelyjä löydät Alpakat- valikon alta.

Miksi meillä on alpakoita - pehmeä sijoitus

Alpakan villa on yksi maailman hienoimmista luonnonkuiduista ja se soveltuu monille allergikoille. Se on silkin jälkeen kestävintä ja sen lämpöteho on suuri. Alpakan villa on kevyttä ja likaa hylkivää.
Vaikka se on kosteaa, tuntuu se ihoa vasten lämpimältä ja kuivalta.

Alpakan villan haju on erittäin mieto, koska se ei periaatteessa sisällä lanoliinia. Alpakan villalla on pitkä historia ja hieno tulevaisuus edessä ja siksi mielestämme on olennaista kiinnittää huomiota villan laatuun kasvattaessaan alpakoita. Alpakat ovat sekä silmää- että mieltä miellyttäviä eläimiä.
Ne rauhoittavat kiireistä ihmistä ja ovat jokainen omia ihastuttavia persooniaan.
Kesäiltana alpakkalauman katselu terassilta on parasta mitä voi olla ja kaiken kukkuraksi ne tuottavat hienoa villaa ja yhdistävät ihania ihmisiä, siksi meillä on alpakoita.

Punainen lanka

Kasvatamme huacaya alpakoita sekä jalostukseen että lemmikeiksi. Tavoitteenamme on hyvärakenteiset, erinomaisen villan omaavat terveet ja ystävälliset eläimet, tyytyväinen asiakas sekä hyvinvoiva kasvattaja.

Olemme Suomen alpakka- ja laamayhdistyksen jäsen.

Emme ole katuneet alpakkakasvatukseen ryhtymistä – etkä kadu sinäkään!

img_6760.jpg