Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Rehut

Alpakan suolisto on suunniteltu sulattamaan isoja määriä kuitupitoista kasvillisuutta. Sulattaminen tapahtuu erittäin tehokkaalla tavalla, mikä on välttämätöntä Etelä-Amerikan Altiplanon vaativissa olosuhteissa. Näissä luonnollisissa olosuhteissa alpakan ruokavaliossa on paljon erilaisia rehuja, yrttejä, pensaita ja sammaleita, jotka sisältävät monia erilaisia tarvittavia mineraaleja ja vitamiineja.

Eurooppalaisissa olosuhteissa ei ole mahdollista tarjota alpakoille samaa ruokavaliota kuin Etelä-Amerikan luonnollisissa olosuhteissa. Hyvällä lähestymistavalla on kuitenkin mahdollista laatia ruokavalio, joka sopii alpakan-ravintotarpeisiin.

On äärimmäisen tärkeää, että rehut, kuten ruoho ja heinä, ovat edelleen kaikkein tärkein ruokavalion osa. Ruohossa ja heinässä on erilaisia ominaisuuksia. Jotkin ominaisuudet eivät sisällä oikeaa määrää proteiinia, jota eläin tarvitsee tietyssä vaiheessa elinkaartaan. Proteiinivaatimukset alpakalla ovat 12% ylläpidossa, 15% imetyksen, myöhäisen raskauden ja kasvun osalta, kuiva-ainepohjaisena. Näissä olosuhteissa on suositeltavaa lisätä ruokavalioon proteiinia ja energianttuottajaa - kuten proteiinipellettejä tai sokerijuurikkaan massaa.

Energiarikkaiden ravintojen (kuten kaura, maissi jne.) ruokinta on pidettävä ehdottomasti minimissä. Alpakoiden ja laamojen ruoansulatuskanavaa ei ole suunniteltu sulattamaan näitä ruokia suurina määrinä, ja eläimet voivat joutua vaaraan sairastua esim mahahaavaan, klostridiaalisen enterotoksemiaan, C1-asidoosin jne. Tiivistettyjen lisäravinteiden on oltava pikemminkin tarvittavien mineraalien ja vitamiinien kuljettajina, ja niitä voidaan tarjota vain erittäin vaativina aikoina (tiineys, imetys, kasvu, kylmä sää jne.) ylimääräisen proteiinin ja energian lähteenä.

On monia oikeita tapoja ruokkia alpakkaasi. Oikea ja sopiva ruokavalio riippuu lopulta monista muuttuvista tekijöistä, kuten tiineys, heinän laatu, ryhmän koko ja hierarkia, vuodenaika, sukupuoli, iän tuomat hammasvaivat, rehujen saatavuus ja hinta markkinoilla jne. Tämä on myös syy miksi on mahdotonta antaa neuvoja yleisesti alpakoiden ruokavalioon, joka soveltuisi kaikissa eri olosuhteissa.


Tuotteita yhteensä 3 kpl

Alpa-Grass

Alpa-Grass.jpg&width=280&height=500
Alpamin feeds the Champion - video Alpa-Grass on korkealaatuinen heinä- ja yrttiseos alpakoille ja laamoille. Se on tarkoitettu..

Paino: 15 kg

Hinta: 23.50 €

Alpamin "Feeds the Champions"

Alpamin_hands.jpg&width=280&height=500
Alpamin feeds the Champion - video Alpamin on korkealaatuinen kivennäis- ja vitamiini täydennysrehu, jonka on suunnitellut..

Paino: 20 kg

Hinta: 41.14 €

Alprofos - system Alpamin - Alprofos

Alprofos.jpg&width=280&height=500
Alpamin feeds the Champion - video Alprofos on Alpamin perheen täydennysrehu. Sitä on tarkoitus syöttää alpakoille ja laamoille..

Paino: 20 kg

Hinta: 23.64 €