Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Yksilö - Diggis pipoHinta alk.68.00 €

Vaihtoehdot

Tuote Hinta
Luonnonvalkoinen pipo68.00 €

YKSILÖ - Diego

Diego – Rehellisesti ruma, mutta pehmeä alpakkapoika.

Diego on emänsä Nellan ensimmäinen vasa, joka syntyi ensimmäisenä elokuun päivänä vuonna 2011. Diggiksen isä on naapuritilan Olli.

Minulla on tapana tehdä jokaisesta alpakasta aina itselleni muistio, johon kirjaan kaikki alpakan tapahtumat sen elinaikana ja Diegon kohdalla kirjoitin sen syntymäpäivänä näin:

” Naapurin Marjaana soitti klo 14.40 ja silloin vasa oli jo kävellyt toiselta laitumelta tarhaan ja oli ihan kuiva. Syntynyt varmaankin aamupäivällä. Joi ternimaidot ainakin iltapäivällä ennen viittä ja nukkui ja käveli ja juoksikin vähän. Diegon vasen takajalka astuu tosi linkkuun kiertäen ulospäin. Samoin vasen etujalka kiertää. Katsotaan oikeneeko Diegon jalat. Dipattiin napaa Betadineen. Poika on vaaleapigmenttinen. Emänsä näyttäisi olevan erittäin hyvässä kunnossa. Takapuolessa ei näkynyt mitään jälkiä, että olisi edes synnyttänyt. Maitoa näyttää myös olevan tosi hyvin. Diego painoi 8.0 kiloa syntyessään ja sen istukka painoi hiukan kuivuneena 2,75 kg ja oli ihan ehjä. Löytyi toiselta laitumelta, johon mammansa oli joutunut myös perustamaan vessan, eli vasa ei ole varmaan kovin pian lähtenyt liikkeelle.”
Tästä alkoi Diegon elämä. Olimme töissä tuona päivänä ja siksi tapahtumat eivät olleet ihan selvät ja mentiin paljolti olettamuksien varassa.

Diegon jalat suorenivat melko hyvin sitten ajan saatossa, mutta täydellisiksi ne eivät koskaan korjaantuneet.

Sen sijaan Diegon purenta muuttui vuosien aikana ja on aiheuttanut monesti päänvaivaa. Diegolla on nimittäin hurja alapurenta. Se pärjää sen kanssa, kun hampaat hoidetaan säännöllisesti ja kerta vuoteen kerinnän yhteydessä.

Tämä ehkä selittää sen, miksi sanon Diegoa rumaksi alpakaksi. Se vaan on semmoinen, mutta Diegoa se ei haittaa.

Diegon harmit eivät loppuneet siihen, sillä heinäkuussa 2012 eläinlääkäri Heidi totesi Diegolla olevan reikä sydämessä. Myöhemmin poika sai myös aikamoisen haavan takajalkaansa ja jouduimme ajamaan kaikki karvat koko jalasta pois ja hoitamaan haavaa pitkään. Mistä lie senkin hommannut. Haava oli myös vaikea havaita paksun villan alta, sillä verta ei näkynyt missään, mutta pieni jalan ontuminen paljasti ison haavan villan seassa.

Diegon hauska luonne:
Diego on luonteeltaan melkoinen ilkimys ja pupupöksy. Kun sillä on tylsää, se alkaa härnäämään muita poikia. Tämä johtaa siihen, että se saa aina jotkut pojista tappelemaan ja kun näin on tapahtunut, Diego juoksee pihattomökkiin itse karkuun ja oviverhojen lomasta katselee, kun muut pojat painivat ja ottavat yhteen. Diego asustaa 9 muun alpakkapojan kanssa samassa tarhassa.

Muutama vuosi sitten, ruunautimme neljä tappelevaa oripoikaa, joilla ei ole riittäviä ominaisuuksia jalostukseen ja Diego oli näistä yksi. Operaatio sujui mutkitta Sjuvetin eläinlääkärin Heidin varmoin ottein, ja Diegon jylläävä teinimieli hiukan rauhoittui.

Tässä oli sattumuksia ja kurjiakin puolia Diegosta, mutta pääpaino on ilman muuta pojan positiivisilla puolilla. Diego on ihmisalpakka. Se on ihmiselle maailman kiltein otus. Sen voi huoletta antaa lapsellekin talutukseen, sillä se ei ole koskaan sylkenyt ihmistä, eikä sen takapää ole potkuherkkä. Agility ei ole sen mieleen, sillä se on aika lailla laiska ja perässä vedettävä ja siksi se ei agilityä harrastakkaan.

Poika on hiukan ujo uusille asioille, mutta tottuu niihin kyllä. Metsäretkelle se lähtee porukalla mielellään ja poseeraa koko alapurentakalustollaan selfieissä. Diego rakastaa herkkuja ja pummaa niitä usein aidalla. Sen saa melkein, vaikka peppu edellä puuhun, jos on oikeat herkut mukana.

Minkälaista villaa Diego tuottaa - Diego on oikea villaeläin, ja sillä on aina ollut hyvä villa, jota kutsuisin termillä ”soft to handle”. Iän myötä villa on karkeutunut, mutta silti se on varsin laadukasta ja pehmeää.

Diegon on kerinnyt jo vuosia rakas ystävämme Göran ”Hjalle” Hjalmarsson Ruotsista ja minä olen pöyhiä pöllyyttänyt pahimmat roskat pois villasta ja Ruukin kehräämö ja puoti, on raakavillan taikonut langaksi.

Diegon villa ei ole tilamme parhaita villoja enää, mutta kuitenkin pidän siitä hyvin paljon ja siksi Diego on nyt ensimmäinen Yksilö – collectionin alpakka, jonka langasta olen tehnyt ihanan pipon. Tai kerro sinä onko se ihana.

Tuotteen paino: 0.1 kg